מלגה על שם אברהם וטובה נוטקיס לשנת תשע”ו – שנת הלימודים האקדמית 2015-2016

עמותת עצו”מ (עבודות צדקה ומשפט) (ע.ר.) מודיעה בזאת על מלגה על שם אברהם וטובה נוטקיס לשנת תשע”ו (שנת הלימודים  האקדמית 2015-2016). המועד האחרון להגשת בקשות למלגה הינו -15 במאי 2015. רשאים להגיש בקשות למלגה סטודנטים/יות אזרחי/ות ישראל בני/בנות 21 עד 30 שנים, אשר ילמדו בשנת הלימודים תשע”ו בתוכנית מלאה שבה לומדים נשים וגברים יחד, במוסד אקדמי מוכר על ידי המל”ג ו/או ללימודי תעודה במוסד מוכר. מקבלי המלגה יידרשו להתנדב לפחות שבע שעות שבועיות בעמותת עצו”מ (www.ATZUM.org) ו/או במקום  אשר יאושר על ידי עצו”מ מראש.

שבע מלגות על סך של 8,000 עד 12,000 ש”ח כל אחת תחולקנה למועמדים מתאימים (עצו”מ שומרת על זכותה שלא לחלק את כל המלגות). עדיפות תינתן למועמדים אשר יציגו מחוייבות קודמת למחוייבות חברתית, פעילות קהילתית והפרות זכויות אדם, אשר השלימו שירות צבאי ו/או אזרחי, ואשר זקוקים לתמיכה כלכלית על מנת להשלים את לימודיהם.

For Instructions in English

لعرض الموقع مترجم للغة العربية يرجى الضغط على الرابط التالي.

להגשת המלגה יש:

  1. למלא טופס אינטרנטי;
  2. להגיש באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת agnscholarship.atzum@gmail.com את המסמכים הבאים:
    • קורות חיים מפורטים;
    • הצהרה אישית לגבי מחוייבות המועמד/ת ללימודים האקדמיים/הכשרה מקצועית ולעזרה הדדית, פעילות קהילתית ו/או הפרות זכויות אדם;
    • תיאור של החוויה הכי קשה או מתגמלת שעברת (מקסימום 600 מילים);
  3. שתי המלצות מאנשים שיכולים להעיד על יכולו/ה האקדמית/מקצועית/מחוייבות חברתית של המועמד/ת. על הממליצים לשלוח את ההמלצות ישירות לכתובת agnscholarship.atzum@gmail.com
  4. פירוט לגבי המצב הכלכלי של המועמד/ת, לרבות הכנסות, חסכונות, והוצאות;

הבקשות לתמיכה ישקלו רק לאחר קבלת כל המידע האמור לעיל ובתנאי שהמידע יתקבל במלואו עד ליום 15.5.2015.

 לתשומת לבכם/ן:

  • יש להגיש את הבקשות והמסמכים הנלווים בעברית או באנגלית בלבד;
  • מועמד/ת אשר קיבל/ה עזרה בהכנת הבקשה (למעט מכתבי ההמלצה) מתבקש/ת להצהיר על כך;
  • מועמדים שימצאו מתאימים יוזמנו לראיון אישי;
  • סודיות מלאה מובטחת לגבי כל המידע שיועבר לעצו”מ במסדרת הבקשה;
  • מועמדים/ות מוזמנים/ות להגיש מועמדות ללא חשש מאפליה על רקע מין, מגדר, נטייה מינית, דת, שייכות לאומית ו/או אתנית.

מטה המאבק מציג: פרופ’ גייל דיינס באוניברסיטה העברית

מטה המאבק לסחר בנשים שמח להודיע כי ב-19 לדצמבר, פרופ’ גייל דיינס תעביר הרצאה בשם: ‘כיצד פורנוגרפיה יוצרת לקוחות: פורנוגרפיה, סחר וההבניה החברתית של גבריות”, בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית. ההרצאה תתקיים בבניין הפקולטה למדעי החברה, חדר 3202, החל מהשעה 14:30. האירוע בחסות מטה המאבק לסחר בנשים ומרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר.

פרופ’ דיינס היא פרופסור לסוציולוגיה ולימודי נשים באוניברסיטת ויילוק, בבוסטון מסצ’וסטס. פרופ’ דיינס היא מרצה בעלת שם עולמי אשר כתבה מאמרים וספרים רבים, ביניהם חיבורה האחרון, “ארץ הפורנוגרפיה: כיצד הפורנוגרפיה חטפה את המיניות שלנו”.

למידע נוסף, נא ליצור קשר עם רבקה.

 

TFHT Gail Dines Hebrew

זכתה בפרס הפרסום ללא מטרת רווח של שנת 2012 על הקמפיין של עצו”מ Y&R Israel

עצו”מ גאה להודיע כי חברת הפרסום Y&R Israel, המשתפת איתה פעולה, זכתה מוקדם יותר החודש בפרס המצוינות ‘Gold Effie’ לשנת 2012, על קמפיין פרסום ללא מטרות רווח. הזכייה היא על פיתוח קמפיין לפרויקט ‘Women To Go’ של מטה המאבק לסחר בנשים. הפרויקט משותף לעצו”מ ולמשרד עו”ד כבירי-נבו-קידר.

הקמפיין פועל להעלאת המודעות הציבורית לסחר בנשים ולזנות בישראל על ידי חשיפת השחתת הכבוד האנושי במרחב הציבורי. הקמפיין מציב דוגמניות בחלונות ראווה בתור ‘סחורה’ – כולל תגיות מפורטות עם מחיר. בחוץ עומדים מתנדבים המיידעים את העוברים והשבים המופתעים כיצד יוכלו להשתתף בקמפיין נגד סחר בנשים. [Read more…]

ערב חגיגי עם סיומה של תכנית אברה

תכנית “אברה” תשע”ב מגיע לסיומה בערב מרתק ומרגש. 

נקרין את הסרטונים שהפקנו על מפגשינו עם אסירי ציון יוצאי אתיופיה יחד עם הבמאי והמפיק דוד גברו

ביום ראשון, ה- 1.7, בשעה 19:00 (עד שעה 21:30)

באולם הכנסים של בית הספר ‘מקיף רבין’, רח’ מרדכי נמיר 2, שכונה י”א, באר שבע.

לפרטים – עמותת עצו”מ: 

אוריה: 054-3377584

יעל: 054-3275087

תערוכת תלמידים “האור שבאפלה”: סיפור משפחת בואסביין, חסידי אומות העולם

מרכז חינוך ליאו באק בחיפה הוקם בשנת 1938 כגן ילדים עבור ילדים גרמנים שנמלטו מגרמניה הנאצית. כיום, מרכז החינוך הוא קמפוס פורח ובו למעלה מ- 2,000 תלמידים מרקעים מגוונים.

לפני שלוש שנים,  עמותת עצו”מ עזרה  לקבוצה של תלמידים במרכז ליזום מחקר על מעשי הגבורה של משפחות ואן הול ובואסביין מאמסטרדם בזמן מלחמת העולם השנייה – אחדים מבני המשפחה קיבלו הכרה כחסידי אומות העולם.

התוצאה הסופית היא תיעוד מרגש של חיי הקהילה ההולנדית באותה תקופה ושל סיפור גבורתם של בני משפחת בואסביין. התערוכה כוללת מוצגים, מסמכים, מכתבים תמונות והסברים.

התערוכה תפתח במרכז חינוך ליאו באק בחיפה בתאריך ה – 21 למאי בשעה 18:00 בהשתתפות נציגי המשפחה המגיעים מהולנד במיוחד ומכובדים נוספים.

 

הודעה מטעם לוי לאור: צעד קדימה

ועידת השרים של הכנסת הצביעה פה אחד ב-12 לפברואר, וב-15 לפברואר אושרה קריאה טרומית של הכנסת של חקיקה הקובעת כי תשלום עבור שירותי מין הינו מעשה לא חוקי. יש בכך ניצחון של כל אלה המבקשים לשחרר את ישראל מהרוע של סחר במין וההשפלה של נשים וילדים. המסר ברור: גוף האדם כבר לא עומד למכירה בחברה נאורה; הסחר בשירותי מין וזנות הם כבר לא עסק חוקי ברחובותינו; ולקוחות האונסים שפחות מין והופכים נשים וילדים לקרבנות של כוחם המעוות הם פושעים.

אני חוגג החלטה זו יחד עם חברת הכנסת אורית זוארץ, שקידמה את החקיקה; עם חברת הכנסת זהבה גלאון שהניחה את התשתית למאמץ זה בכנסת; עם שר החינוך גדעון סער שפילס דרך בסבך הפוליטי כדי לתמוך במאמצים אלו; עם הרבה ארגונים ומתנדבים דאגו לפרסם צעד זה בקהל הרחב; ויותר מכל עם צוות עצו”מ, משרד עו”ד כבירי-נבו-קידר והמטה למאבק בסחר בנשים שניהלו את מסע המידע, הפעילות המשפטית ופעולות הלובי שהביאו לתוצאה זו. כפי שציינה חברת הכנסת זוארץ בפנייתה לכנסת, עצו”מ הובילה את המאבק לחקיקה ואכיפה.

אנו גם מודים לכם, תומכי עצו”מ ושותפינו להצלחה זו.

אסור לטעות – יש עדיין הרבה לעשות. אנחנו צריכים את המשך תמיכתכם כדי לוודא שהכנסת ורשויות האכיפה והחוק יפעילו את סמכותם כדי לעצור, להעמיד לדין ולהעניש את הסרסורים, הסוחרים והלקוחות, שבמשך זמן רב מדי הפכו את שכונותינו לסביבה נוחה לבתי בושת ומכלאות עבדים המהווים בושה וחרפה לחברה שלנו. יום חדש מפציע, ואני מודה לכל החברים של עצו”מ על שהכניסו את האור ועל פעולותיהם להרחבת קשת השפעתה על החברה הישראלית.

בתודה,

הרב לוי לאור

מנכ”ל מייסד, עצו”מ

הצלחה! בדרך להפיכת תשלום עבור שירותי מין לעבירה על החוק בישראל

לא קל להתייחס לנושאים של צדק חברתי בארץ. תמיד יש משהו ‘רציני יותר’ שצריך להתמודד איתו – בדרך כלל נושאי ביטחון מנצחים הכל. ואולם, בקיץ האחרון השתנה משהו עם המחאות ההמוניות בעד צדק חברתי. נושאי השיח הציבורי השתנו. פתאום עלו נושאים רציניים לדיון שלא עסקו בביטחון או מלחמה. היה מקום לשיח על חינוך, מעונות יום ובריאות הציבור. סופסוף אפשר לדבר על היעדים והשאיפות החברתיות שלנו. הזרעים שנשתלו בקיץ נשאו פרי בשבוע האחרון, כשישראל התקדמה צעד נוסף לקראת הצטרפות לאותם מדינות הפועלות לנקות את העולם מעבדות מודרנית באחת מצורותיה הבינלאומיות הנפוצות ביותר: סחר במין וזנות.

בקנה מידה עולמי, למדינות קל יותר לדון בצעדים למניעת סחר בבני אדם. חלק ממאמצים אלו קשורים במציאת דרכים לצמצום הזנות – סוג של אלימות והשפלה כלפי נשים וילדים, שחלק גדול מהם נסחרו. תשומת הלב הבינלאומית לנושא מתחזקת בעקבות פערי החברה והכלכלה הגדלים בין צפון לדרום בנוסף למלחמות מקומיות והשפעות שינויי האקלים. ישראל מתפתחת וגדלה, ובהקשר הבינלאומי אנו נאלצים להתמודד עם הגירה וכתוצאה מכך גם עם סחר בבני אדם. כיום יש בישראל מספר מזעזע של 15,000 נשים העובדות בזנות, מתוכם כ-5,000 קטינות.

כבר שמונה שנים שהמטה למאבק בסחר בנשים של עצו”מ פועלת למיגור העבדות המודרנית. יחד עם משרד עו”ד כבירי-נבו-קידר, שמנו לנו למטרה לגרום לרשויות הציבוריות והממשלתיות להתעמת ולעקור מן השורש את העבדות המודרנית בישראל. אנו פועלים להביא לרפורמה בתחומי המניעה, סגירת הגבולות, הגנה על נשים שברחו והעמדה לדין של סוחרים וסרסורים.

כדי להשיג מטרה זו, הקמנו את קמפיין “נשים לדרך” [‘Women To Go’], הצגה עוצמתית של זנות בה נשים עמדו בחלון ראווה כחפצים למכירה; ארגנו את כנס “יצירה” [‘Create’] למחנכים דתיים שעסק בסחר וניצול; והשקנו את ‘פרויקט 119’ – מבצע שתדלנות בו הוקצו מתנדבים לחברי כנסת כדי לפעול למען חקיקה המוציאה את התשלום על שירותי מין אל מחוץ לחוק.

ביום ראשון, ה-12 לפברואר 2012, ועידת השרים לחקיקה של הכנסת העבירה את החקיקה הפוגעת ב’שרשרת האספקה’ של שירותי המין בישראל ובכך יוצרת גורם הרתעה מוכח (במדינות כמו שוודיה, נורבגיה, איסלנד ולאחרונה גם צרפת) לסחר בנשים וזנות. החלטה זו מהווה ניצחון עצום לישראל. ממשלת ישראל הצהירה כי בחברה הישראלית בני האדם לא עומדים למכירה ושהסחר בשירותי מין הוא כבר לא יוזמה חוקית ברחובותינו. חשוב מכך, הנשים בתעשייה זו יודעות כי ממשלת ישראל כבר לא מעלימה עין מהסבל שלהן והיא נחושה למגר חולי חברתי זה.

קילה זכר

מתאמת פרויקט במטה למאבק בסחר בנשים של עצו”מ

חסידת אומות העולם שהוכרה לאחרונה כובדה בטקס הוקרה בהנחיית תלמידים

ביום ו’, ה-9 לדצמבר, עצו”מ הוקירה את זכרה של קלבדיה ליכלטובה בזכות גבורתה ומסירות הנפש שהפגינה בזמן שהצילה חיי של יהודים בזמן השואה. הטקס המיוחד התקיים בבי”ס “אילון” בחולון.

ליכלוטובה, שהלכה לעולמה ב-2003 בבת-ים, תיוצג ע”י האלמן שלה, איליה לייברמן, בטקס שייערך ע”י ארגון ‘עצו”מ’ וסגל ביה”ס ‘אילון’, בהנחיית תלמידים מבית הספר. ליכלוטובה זכתה לאחרונה להכרה מטעם “יד ושם” כחסידת אומות העולם. מר ליברמן קיבל את התעודה ואת המדליה בשמה.

“אין להמעיט מהחשיבות של כיבוד זכרם של כל אחד מהאנשים האמיצים ויוצאי הדופן הללו, שהצילו חיים. הם נתנו מצפון לדור שאיבד את דרכו, ופניהם קרנו אור בשעת אפלה חסרת תקדים”, אמר לוי לאור, מנכ”ל ומייסד ארגון “עצו”מ”.

“אנו מאמינים כי הדבר הנכון ביותר הוא להוקיר את חייה של קלבדיה עם ילדי חולון, שהם צאצאי הדור השלישי של יהודים שאותם הצילה ושבמחציתם החליטה קלבדיה לחיות בשלב מאוחר יותר בחייה.”

בנובמבר 1941, קלבדיה והוריה, אולגה ואיוון, הכניסו לביתם את מריה דווס ובתה יקטרינה- שתי יהודיות שנשארו חסרות קורת גג ולמעשה חסרות כל, בעקבות כשלונה של מתקפה של הצבא הרוסי האדום. חרף התנאים הצפופים בבית משפחת ליכולוטובה בעיר הנמל האוקראיני פיאודוסיה וחרף העובדה שעצם הסתרת היהודים העמיד את חייהם בסכנה, המשפחה דאגה לצרכיהן של מריה ויקטרינה והסתירה אותן, מתוך רצון עז.

קלבדיה החליטה להעמיק את הסולידריות שלה עם עם ישראל לאחר מלחמת העולם השנייה ועברה לגור בישראל בשנת 1998 . עד לאחרונה, נותר סיפור חייה  גנוז ומוחבא היטב.

את דברי הפתיחה לטקס נשאו גב’ רונית חיימוב, מנהלת בי”ס “אילון”, גב’ מירי מושקוביץ, המורה שעבדה עם עצו”מ בארגון את הטקס, והגב’ יעל רוזן, מרכזת פרויקט “חסידי אומות העולם” של עמותת עצו”מ. לאחר מכן, התלמידים סיפרו את סיפורה של משפחת ליכלטובה, הקרינו מצגת תמונות שהכילה צילומים של המשפחה, דיקלמו את שירו של חיים חפר “חסידי אומות העולם”, ושרו שיר כהוקרה למצילים.

עד לרגע האחרון, לא היה ברור אם מר ליברמן, שמצבו הבריאותי קשה ביותר, יצליח להגיע לטקס. אך בסוף, הוא לא רק הגיע לטקס, אלא גם אסף את כוחותיו על מנת לעמוד ולשיר “התקווה” עם התלמידים בתום הטקס.

לאחר הטקס, תלמידים דוברי רוסית ניגשו למר ליברמן בכדי להודות לו על הגעתו ולומר לו עד כמה הקרבתה של קלבדיה השפיעה עליהם.

 

 

 

 

 

 

הרב לוי לאור דן בנושא המטה למאבק בסחר בנשים באוניברסיטת ברנדייס

ב- 13 בספטמבר 2011, ביום שלישי,  הרב לוי לאור, מנכ”ל מייסד של עצו”מ, דיבר בנושא: “כאשר תקווה מסתיימת בעבדות: הסחר בנשים בישראל” באוניברסיטת ברנדיס בארה”ב. הוא דיבר על בעיית הסחר בנשים בכללי ובפרט על הטקטיקות השונות המשמשות את “המטה למאבק בסחר בנשים” (TFHT) במאבק נגד ההפרה של זכויות אדם.

פרופסור אילן טרואן (NEJS), מנחה של מרכז שוסטרמן לחקר ישראל, נשא את דברי הפתיחה, ובמהלכם הציג את הרב לאור בתור: “אישיות חריגה ויוצאת דופן, אשר משלבת את חזון אוטופי יד ביד עם פעילו נמרצת ומוכנות לעסוק במציאות לא רצויה”. פלורנס גרייבס, המנהלת המייסדת של שוסטר – המכון לתחקיר עיתונאי, הייתה מאוד מרוצה מההשתתפות והביעה התרגשות מהתעניינות אנשים בנושא. היא ציינה, “הרב לאור הוא דובר רהוט להפליא, ואני חושבת שהוא השפיע מאוד כאן בברנדיס”.

הופעת יום ירושלים

בראשון ביוני 2011, מרכז הקהילה של ניו יורק, הנציח את יום ירושלים על ידי מופע צדקה למען עמותת עצו”מ.  גדולה חמשה חזנים יוצאי דופן מהאזור נטלו חלק במופע כדי להפוך אירוע זה להצלחה. הערב היה מלווה בשירי קודש וחול ששרו החזנים: שירה גינצבורג, בת-עמי מוסס, שיינע פוסטמן, מרינה שמש, פיית’ סטיינסנדר מלווים על ידי הפסנתרן דני רוזנברג נגן כלי ההקשה נורמן גולדברג. בסיום ההופעה אלי סינגר דיבר על עמותת עצו”מ והפרויקטים הנוכחים של העמותה. בקהל היו מעל ל-100 איש, וגויסו 5,000$ למען הפרויקט לנפגעי טרור ע”ש רוברטה ברנשטיין